Historie

Peer en Nelleke van Eekert zijn op 1 januari 1978 van start gegaan met Handelsonderneming P. van Eekert. De werkzaamheden bestonden destijds voornamelijk uit het maken van mengmesttonnen, kipkarren en klein constructiewerk. Maar naarmate de tijd vorderde werden de werkzaamheden uitgebreid stalen trappen en balustrades en met de levering en montage van dak- en wandbeplating. Handelsonderneming P. van Eekert transformeerde naar Van Eekert Constructies.

In zeer korte tijd werd de bedrijfsruimte in Reusel te klein en in 1991 werd een nieuwe bedrijfshal gebouwd aan de Ambachtsweg 1 in Bladel. Deze bedrijfshal met kantoor is in de loop der jaren uitgebreid met een inpandige spuithal, extra productieruimte, een bedrijfsruimte met luifel voor de werkvoorbereiding en opslag voor staalprofielen en de dak- en wandpanelen.

Sinds begin van de jaren 2000 zijn ook Rob en Dennis van Eekert werkzaam binnen het familiebedrijf Van Eekert Constructies. Vanaf januari 2018 hebben zij de directe leiding van het bedrijf overgenomen van hun ouders.